هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

آموزش ترسیم نقشه توپوگرافی

آموزش ترسیم نقشه توپوگرافی

آموزش ترسیم نقشه توپوگرافی از طریق نرم افزار سیویل

توی این مقاله بطور کامل درباره  ترسیم نقشه های توپوگرافی  و کاربرد آن ها صحبت خواهیم کرد. تا پایان این مقاله کاربردی همراه ما باشید . همچنین آموزش تصویری ترسیم نقشه توپوگرافی با نرم افزار سیویل هم در پایان این مقاله می باشد  . 

نقشه توپوگرافی  چیست؟

بطور خلاصه و عامیانه نقشه توپوگرافی نمایش پستی و بلندیای یک پروژه را به ما می دهد که از طریق این نقشه ها میتوانیم اطلاعات بسیار خوبی از منظقه جغرافیایی را به دست  بیاوریم . 

ترسیم نقشه های توپوگرافی کاربرد بسیار زیادی در نقشه برداری دارد . به عنوان مثال برای اجرای یک پروژه راهسازی قبل از به مناقصه رفتن پروژه بایستی عملیات مطالعات پروژه انجام گیرد که نقشه های چون نقشه توپوگرافی منطقه ، پروفیل های طولی  و عرضی ، جدول احجام تهیه میگردد. 

کاربرد نقشه توپوگرافی در حین اجرای پروژه 

فرض کنید در یک پروژه راهسازی مشغول هستید . در نقشه اولیه یک آبرو طراحی نشده و بایستی حتما در آن منظقه یک آبرو طراحی و اجرا شود . موقعیت دقیق این آبرو چگونه مشخص شود؟ بای توجه به استاندارد های که یک آبرو دارد همچنین پروفیل های عرضی منطقه بدون ترسیم نقشه توپوگرافی طراحی این آبرو ممکن نمی باشد . 

نقشه توپوگرافی چه تاثیری در اجرای آبرو دارد؟

با تهیه نقشه توپوگرافی از آن منطقه آبرو و اطراف آن آبرو اطلاعات خیلی خوبی از آن منطقه به دست می آید که این اطلاعات در طراحی آبرو بسیار به ما کمک میکند . اطلاعاتی نظیر کد های ارتفاعی منطقه درصد شیب دره موجود زاویه بیه و نسبت تغیر پروفیل عرضی آبرو جدید با پروفیل های موجود نقشه اولیه پروژه . 

حال آبرو یا همان پل یک مثال در راهسازی  می باشد. تهیه نقشه توپوگرافی و کاربرد های بسیار آن در تمامی پروژه های عمرانی به وضوح دیده میشود . و میتوان گفت که برای هر تصمیمی در راستای اجرای یک پروژه تهیه و ترسیم نقشه توپوگرافی واجب می باشد. 

نقشه توپوگرافی یک پروژه شبکه آبیاری تحت فشار
نقشه مطالعات توپوگرافی یک پروژه شبکه آبیاری تحت فشار

آموزش ترسیم نقشه توپوگرافی با نرم افزار سیویل 3 دی 

تهیه نقشه توپوگرافی به کمک نرم افزار سیویل  بسیار ساده می باشد و فقط کافیست مراحل زیر را دنبال کنید .

ابتدا نقطه های که در زمین توسط  نقشه برداری تهیه شدن را  به سیویل وارد میکنیم . 

سپس منحنی میزان که همان نمایش پستی و بلندی زمین هست را بایستی ترسیم کنیم . برای این کار یک surface ایجاد میکنیم  و در داخل آن نقاط را فراخوانی میکنیم بصورت اتومات نرم افزار اطالعات و کد های ارتفاعی که در نقاط می باشد را محاسبه می کند و منحنی میزان و نقشه توپوگرافی را ترسیم میکند . 

در پایان ویدوی آموزشی ترسیم نقشه توپوگرافی را دنبال کنید . تا بصورت کامل تهیه  نقشه توپوگرافی را درک کنید . 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *