آموزش نقشه برداری جهت تفکیک اراضی
- majid
- مقاله های نقشه برداری
آموزش نقشه برداری تفکیک اراضی
تفکیک اراضی در نقشه برداری را چگونه انجام دهیم؟
یکی از مهارت های مهندسان نقشه برداری تفکیک اراضی کشاورزی می باشد که بسیار پرطررفدار نیز است . علت اصلی این محبوبیت بین مهندسان نقشه برداراین است که نیاز اصلی عموم مردم است . به این معنا که زمین کشاورزی بعد از خرید نه تنها بایستی مساحت دقیق آن توسط مالک مشخص شود .و مالک جهت بهره برداری بیشتر نیاز به تفکیک اراضی خود توسط مهندس نقشه بردار دارد .
بطور خلاصه نقشه برداری جهت تفکیک اراضی به این معناست که توسط ابزار های نقشه برداری مساحت و موقعیت زمین و هرآنچه که اطراف زمین می باشد نقشه برداری و ترسیم کنیم ، سپس در نرم افزار های اتوکد و اتوکد سیویل 3 دی پیاده سازی کنیم و زمین را با رعایت قوانین شهرداری و مسکن و شهرسازی خیابان بندی ، کوچه بندی و …. به قسمت های مساوی و یا غیر مساوی ( بسته به نظر کارفرما ) تقسیم کنیم .
ابزارهای نقشه برداری جهت تفکیک اراضی
ابزار های لازم جهت نقشه برداری زمین و تعیین موقعیت و مساحت دستگاه های gps دو فرکانسه و یا دوربین های نقشه برداری توتال استیشن می باشد . دستگاه های دوربین و جی پی اس جهت تعیین موقعیت و نقشه برداری معارض موجود در زمین و یا اطراف زمین کمک بسیار زیادی میکند . به عنوان مثال فرض کنید در زمین یک یا چند تیر برق وجود دارد . طبیعتا طراحی زمین و قطعه بندی آن باید به گونه ای باشد که تیر برق در وسط قطعه تفکیک شده قرار نگیرد . بنابر این تهیه کردن نقشه و برداشت عوارض موجود در زمین اهمیت بسیار بالایی دارد .
نقشه قطعه بندی اراضی را چگونه طراحی کنم؟
بعد از نقشه برداری و تهیه کروکی زمین بایستی قطعه بندی زمین را با مساحت های خواسته شده از کارفرما و رعایت ضوابط قانونی انجام داد . طراحی زمین جهت تفکیک و قطعه بندی به کمک دو نرفم افزار انجام می شود . نرم افزار اتوکد و نرم افزار سییول 3 دی که در ادامه به برسی هردو میپردازیم :
قطعه بندی اراضی به کمک نرم افزار سیویل 3 دی
در نرم افزار سییول 3 دی به کمک ابزار پارسل parcel در تب home قطعه بندی اراضی به ساده ترین شکل ممکن امکان پذیر است . این ابزار قدرتمند در سیویل این امکان را به ما می دهد که قطعات را به قسمت های مساوی در زمین ترسیم کنیم . و نیازی به محاسبه دستی که هم زمان بر و هم ممکن است ما را به خطا بیندازد ، بی نیاز می شویم .
طراحی و تفکیک اراضی در اتوکد دوبعدی
همانطور که در بالا گفته شد در اتوکد تفکیک قطعات را باید بصورت دستی و ازمون خطا انجام داد ، برای این این کار ابتدا نقاط را به اتوکد وارد میکنیم سپس نقشه اتوکدی زمین را در اختیار داریم . در مرحله بعد بایستی خیابان بندی را انجام دهیم تا کوچه و خیابان در قطعات ما مشخص شوند و قطعه زمین بعد از تفکیک دارای حداقل یک طرف رو به خیابان و یا کوچه باشد . سپس مساحت را در قطعات تنظیم میکنیم و در نقشه با خیابان تنظیم میکنیم در ادامه به صورت تصویری و یک مثال این کار را انجام میدهیم .
آموزش تصویری طراحی و تفکیک اراضی در اتوکد
majid وبسایت