هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

طراحی پل

طراحی پل در راهسازی

در این مقاله می خوانیم :

 

طراحی پل در راهسازی

چگونه است؟

 

آموزش طراحی پل به کمک

اتوکد 

طراحی پل در راهسازی  به کمک

نشریه 292 

طراحی پل

 

 

طراحی پل در راهسازی چگونه است؟

طراحی پل در نقشه های راهسازی به وضوح دیده می شود که کاربرد بسیار زیادی دارد . در پروژه های راهسازی در بسیاری از موارد نقشه های پل ها بصورت مختصات های utm  و نقشه های اتوکدی به پیمانکار ابلاغ می شود . به همین جهت دانستن علم طراحی پل برای یک مهندس نقشه بردار در پروژه می تواند شما را از مابقی مهندسان نقشه برداری متمایز کند . برای طراحی پل در بسیاری از موارد از نرم افزار های مانند CSiBridge استفاده می شود . اما ما در این مقاله به طراحی پل با دهنه های مختلف در راهسازی تنها به کمک نرم افزار اتوکد و نشریه 292 می پردازیم . برای دانلود نشریه 292 اینجا کلیک کنید . 

 

انواع پل که در راهسازی بایستی طراحی گردد :

پل با دهنه دو متر و بیشتر 

پل با دهنه طاقی شکل 

طراحی پل دهنه دومتر
طراحی پل های بتنی

 

منظور از دهنه دومتری چیست؟

در طراحی پل منظور از دهنه دومتری یا بیشتر درواقع عرض پل قسمتی که آب در آن رد می شود گفته می شود که با توجه به توپوگرافی منطقه و با تشخیص مهندسان مشاور دهنه دومتر یا بیشتر برای آن منطقه طراحی می شود.

اجزای پل در طراحی کدام اند ؟

در طراحی پل بایستی تمامی اجزای پل را در نظر گرفت اجزای پل شامل فونداسیون ، کوله ، بالشتک ، دال و در نهایت قرنیز پل  می باشد . در تصویر زیر اجزای پل را معرفی کرده ایم : 

طراحی پل و اجزای آن

 

هدف از طراحی پل چیست ؟

حال که با اجزای پل در طراحی آن آشنا شدیم باید بدانیم هدف از طراحی پل چیست؟

درواقع در جهت اجرای بهتر ، دقیقتر و سریعتر یک پل بایستی اجزای پل بصورت دقیق طراحی شوند.  به عنوان مثال شما برای اجرای درست یک ساختمان به طراحی نقشه ساختمانی نیاز دارید و بدون تهیه نقشه ساختمانی اجرای آن ساختمان امکان پذیر نیست ! دقیقا در پل سازی هم همین است . بدون داشتن نقشه پل و طراحی آن اجرای آن امکان پذیر نیست و با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد . 

برای طراحی پل از کجا شروع کنم ؟

بطور خلاصه برای طراحی پل شما بایستی نقشه ای از توپوگرافی محل احداث پل داشته باشید ، این نقشه توپوگرافی مختصات utm  و مسیر عبور اب همچنین اکس مسیر جاده در آن مشخص می باشد . بعد از تهیه نقشه توپوگرافی بایستی ابتدا پلان مسیر و پل را طراحی کنیم ، برای این منظور مختصات utm  را با نقشه پروژه تنظیم میکنیم تا مختصات دقیق محل پل به دست اید . سپس از اکس مسیر به سمت چپ و راست پل ابعاد پل را مطابق نشریه 292 طراحی میکنیم ، نکته ای که بایستی حتما رعایت کنیم این است که عرض جاده ما با عرض پل همخوانی داشته باشد . و در نهایت نقشه پل برروی نقشه مسیر بیفتد . 

طراحی مسیر پل

سپس به سراغ نشریه می رویم و مقاطع عرضی پلان مسیر پل را ترسیم میکنیم . در مقاطع پل بایستی ابعاد و اندازه ها بطور کامل مشخص باشد . ابعاد و اندازه ها شامل ضخامت فونداسیون ، اندازه کوله ابعاد بالشتک و دال می باشد را ترسیم میکنیم . 

 

برای  مشاهده قسمت دوم طراحی پل در راهسازی اینجا کلیک کنید 

و در پایان . ..

طراحی پل برای نقشه بردار ها یک امتیاز محسوب میشود و آنها از سایر مهندسان متمایز میکند . در صورتیکه علاقمند به طراحی پل با اتوکد هستید ، پیشنهاد میکنیم که در ابتدا اتوکد دوبعدی خود را قوی کنید تا تسلط شما بر اتوکد دوبعدی بیشتر شود . بدهی است هرچه تسلط شما به نرم افزار اتوکد بیشتر باشد .یادگیری طراحی پل با اتوکد نیز برای شما راحتتر خواهد شد. . 

معرفی دوره اتوکد مجموعه سپنتا سیویل 

‫2 نظر

  • مهدی عباس آبادی گفت:

    با سلام
    سپاس از مطالب مفیدتون

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *