درامد و بازار کار مهندسی نقشه برداری
- majid
- مقاله های نقشه برداری
نقشه برداری و بازار کار آن
سلام من مجید امامی پور هستم فارغ التحصیل رشته مهندسی نقشه برداری با سابقه بیش از ده سال فعالیت در رشته نقشه برداری. در این مقاله قصد دارم درباره بازار کار آن و تجربه های که داشته ام را با شما عزیزان به اشتراک بزارم.
ما در این مقاله سعی کرده ایم به ساده ترین روش و بصورت خلاصه تمامی پله های که یک مهندس نقشه بردار برای رسیدن به درامد نیاز دارد.
را با ذکر مثال توضیح دهیم ، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید .
کار یک مهندس نقشه بردار در حالت کلی جمع اوری اطلاعات و داده های یک پروژه میباشد که بعد از محاسبه و مطالعات به نقشه یک پروژه تبدیل می شود. از این رو شغل نقشه برداری دارای حساسیت بالایی می باشد . در بسیاری از پروژه ها محاسبات خیلی دقیق و خطای مجاز 1 سانتیمتر می باشد . دقیق ترین نیروی یک سازمان ، اداره و یا شرکت خصوصی نیروی متخصص این حوزه و یا همان مهندس نقشه بردار می باشد . از این رو علاقه بسیاری را نسبت به دیگر شاخه های عمران می طلبد .
اصلی ترین دغدغه افرادی که میخواهند وارد این رشته بشن اینه که ایا اصلا آینده شغلی دارن یا نه ؟
رشته نقشه برداری به سختی های که داره می ارزه یا نه؟
خب باید در جواب بگیم که فارغ التحصیل های این رشته در محیط های کارگاهی و بیابانی همچنین شرکت های عمرانی ، شرکت های مشاوره و ادارات و سازمان ها میتوانند فعالبت خود را شروع کنند.
نقشه برداری به دوصورت انجام میگیرد ابتدا در محیط پروژه عملیات اجرایی صورت میگیرد و سپس در دفتر کار داده های آن پردازش و ترسیم میشوند که برای خانم ها قسمت دفتری این رشته مناسب تر می باشد و میتوانند فعالیت خود را شروع کنند .
از انجا که رشته مهندسی نقشه برداری از محاسبات زیاد و دقت بالای برخوردار است طرفدار ان کم بوده و دانشجویان این رشته بعد از فارغ التحصیلی با پیشنهاد های کاری زیادی رو به رو خواهند شد .بازار کار رشته نقشه برداری اشباع نشده و تا زمانی که پروژه های عمرانی فعال باشند نیاز به این رشته هم در جامعه به وضوح دیده می شود .
فارغ التحصیل های رشته نقشه برداری در حوضه های زیر میتوانند به فعالبت بپردازند:
-مشارک در ساخت پروژه های ساختمانی و برج سازی
-همکاری با شرکت های پیمانکاری و مشاوره در پروژه های سد سازی تونل و راهسازی و …..
-مشارک با شرکت های طراحی و مشاوره در پروژه های مطالعات
-فعالیت در سازمان نقشه برداری کشور
-فعالیت در بیشتر ارگان های دولتی و ادارات .
-فعالیت در سازمان نظام مهندسی
-فعالیت در کانون کارشناسان دادگستری
♦توانایی های لازم برای استخدام شدن در رشته های نقشه برداری جهت ورود به بازار کار آن
-داشتن دانش علمی و محاسبات هندسی
-علاقه داشتن به محیط های عمرانی وکارکاهی
-توانایی کار با دوربین ها و دستکاه های تخصصی نقشه برداری
-توانایی کار با نرم افزار های تخصصی این رشته مانند:
-اتوکد AUTO CAD
سیویل تری دی AUTO CAD civil 3d
Google earth
اتوکد AUTO Cad:
نرم افزاری جهت تهیه و طراحی نقشه های پروژه های عمرانی و صنعتی به کمک رایانه می باشد . نرم افزار اتوکد محصول شرکت امریکایی بنام اتودستک می باشد .کاربران اتوکد امکان استفاده دو بعدی و سه بعدی از این نرم افزار را دارند. شایان ذکر است اصلی ترین و پایه ترین نرم افزار برای مهندسان عمران و معماری می باشد. به این منظور که مهندسان این رشته حداقل توانایی کار با نرم افزار اتوکد را به خوبی داشته باشند . یادگیری نرم افزار اتوکد کمتر از یک ماه زمان میبرد اما تجربه و استاد شدن در نرم افزار اتوکد و نقشه کشی نیازمند زمان و تجربه می باشد .
کاربرد های اتوکد :
نرم افزار اتوکد کاربرد های فراوانی دارد حتی امروزه کاربرد نرم افزار اتوکد فقط به عمران و معماری ختم نمیشود بلکه نرم افزار اتوکد در زمینه های صنعتی و مکانیکی نیز به خوبی قدرت گرفته است.
برای نمونه شرکت های طراحی صنعتی در صنعت خودرو از نرم افزار اتوکد جهت مدل سازی سه بعدی پروژه های خود می توانند استفاده کنند و یا در صنعت تولید های مختلف می شود از نرم افزار اتوکد در مدل های سه بعدی از آن استفاده کنند تا خروجی مدل بهتری ایجاد شود . بطور خلاصه میتوان گفت که هرجا نیاز به طراحی باشد بایستی از نرم افزار اتوکد و نیروی متخصص آن نیز استفاده کرد زمینه های ساختمانی و عمرانی در حوزه مهندسان عمران معماری و نقشه برداری است و حوزه های صنعتی نیز در اختیار مهندسان برق مکانیک و …. می باشد . همچنین مهندسانی که در رشته مدیریت کنترل پروژه و مهندسی صنایع هستند نیز در پروژه های صنعتی جهت کنترل پروژه های خود نیازمند نرم افزار اتوکد می باشند .
نرم افزار اتوکد در بازار کار، بسیار کاربردی می باشد و به نسبت نیاز اتوکد در زمینه های مختلف عمرانی و صنعتی میتوان گفت که هیچوقت اشباع نخواهد شد و فقط رقابت در بین مهندسان و متخصصان در زمینه یادگیری اتوکد بیشتر خواهد شد . همانطور که اشاره کردیم یادگیری نرم افزار اتوکد دو بعدی بسیار راحت و در کمتر از یک ماه آموزش آن طول خواهد کشید و بسته به نوع کاربرد آن برای متخصصان ان رشته قابل استفاده است .
نرم افزار سیویل تری دی :
بعد از یادگیری نرم افزار اتوکد به نرم افزار اتوکد سیویل 3 دی میرسیم این نرم افزار هم از محصولات شرکت اتودسک می باشد و تخصصی در رشته نقشه برداری ، طراحی مسیر ها، پروفیل ها و مقاطع عرضی و طولی جاده ها و مسیر ها کاربرد دارد . همانطور که گفته شد نرم افزار اتوکد پیش نیاز نرم افزار های تخصصی تر مانند اتوکد سیویل می باشد افرادی که به رشته های نقشه برداری و طراحی مسیر علاقه مند هستند اصلی ترین نرم افزار، نرم افزار اتوکد سیویل سه دی بعد از نرم افزار پیش نیاز این رشته یعنی نرم افزار اتوکد می باشد . کاربرد نرم افزار اتوکد سیویل تری دی بطور خلاصه به این صورت است که نقاط توپوگرافی توسط نقشه بردار برداشت شده و مسیر آن توپوگرافی و نقشه آن بایستی ترسیم و تحویل کارفرما گردد که نرم افزار اتوکد سیویل سه دی این کار را به راحتی برای ما انجام میدهد . نقشه های توپوگرافی از اهمیت بالای در پروژه ها بر خوردارند چرا که قبل از اجرای هر پروژه بایستی توپوگرافی منطقه برسی و در صورت نیاز هموار و تسطیح گردد . نرم افزار اتوکد سیویل بسیار نرم افزار قدرتمندی است و در تمامی پروژه های عمرانی در عصر حاضر کاربرد قابل توجهی دارد و تمامی مهندسان نقشه بردار بایستی کار با نرم افزار اتوکد سیویل و اتوکد را به خوبی یاد گرفته باشند .
بطور خلاصه در نرم افزار اتوکد سیویل بعد فراخوانی نقاط به داخل نرم افزار بایستی نقشه توپوگرافی را ترسیم کنیم سپس مقاطع عرضی و طولی را در نرم افزار ترسیم میکنیم و در انتها در صورتیکه احجام عملیات خاکی را نیاز داشته باشیم آن را به کمک دو سطح و یا به کمک خط پروژه ترسیم میکنیم .
همانطور که گفته شد نرم افزار اتوکد پیش نیاز نرم افزار سیویل تری دی می باشد . هرچند اتوکد ما قوی تر باشد پایه بهتری خواهیم داشت و یادگیری نرم افزار اتوکد سیویل بسیار راحتتر خواهد شد .
نرم افزار بعدی که ما را به یک نقشه بردار کامل در پروژه تبدیل میکند و به درامد زایی ما کمک به سازی می کند نرم افزار گوگل ارث می باشد . نرم افزار گوگل ارث به ترتیب اهمیت یادگیری بعد از اتوکد و اتوکد سیویل در جایگاه سوم می باشد . این نرم افزار مکمل نرم افزار های اتوکد و اتوکد سیویل است کاربرد آن به صورت های مختلف است بطور مثال ما میتوانیم موقعیت جغرافیایی پروژه خود را از نرم افزار اتوکد به نرم افزار
گوگل ارث وارد کنیم و براحتی در ان مشاهده کنیم . گوگل ارث یک نرم افزار ساده و جذاب و پرکاربرد از نرم افزار های رشته مهندسی نقشه برداری می باشد که توسط شرکت گوگل ساخته شده است و بصورت رایگان ارایه گردیده است . این نرم افزار دارای کاربرد های زیادی می باشد که در این مقاله نمی توان به تمامی آن ها اشاره کرد و به درامد زایی مهندس نقشه بردار و اهمیت کار آن کمک بسیاری می کند .
در پایان باید بگوییم بعد از یاد گیری این سه نرم افزار یعنی اتوکد ، اتوکد سیویل تری دی و گوگل ارث مهندس نقشه بردار هیچ روز بدون درامدی را تجربه نخواهد کرد و براحتی در انواع پروژه ها سازمان ها و مراکزی که به این رشته نیاز دارند میتواند مشغول بکار شود .
majid وبسایت