هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

پروفیل طولی چه کاربردی در راهسازی دارد؟

پروفیل طولی چه کاربردی در راهسازی دارد.

 

پروفیل طولی چیست؟

پروفیل طولی چه اهمیتی در راهسازی دارد؟

تفاوت پروفیل طولی و عرضی چیست؟

 

در ابتدا به تعریف پروفیل طولی می پرداریم : 

پروفیل طولی یکی از مهم ترین نقشه های پروژه جهت اجرای آن می باشد. اطلاعات بسیار مهمی را در خود جای داده است .  این نقشه که در مرحله مطالعات پروژه تهیه می شود به همراه سایر نقشه ها در اختیار پیمانکار و تیم نقشه برداری پیمانکار قرار می گیرد . پروفیل طولی در واقع یک نیم رخ و یا یک نما از کل پروژه  می باشد. طوریکه شما گویی از کنار به کل پروژه نگاه میکنید و به تمامی پستی و بلندی های پروژه اشراف دارید. ما در این مقاله با مثال یک پروژه راهسازی کامل به توضیحات پروفیل طولی و کاربرد آن در راهسازی می پردازیم . چرا که پروفیل های طولی راهسازی کامل هستند و برای آموزش مناسب هستند . با ما تا پایان این مقاله همراه باشید و نظرات خودتون رو با ما به اشتراک بزارید . 

  پروفیل طولی پروژه راهسازی چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهد؟

پروفیل طولی یک پروژه راهسازی اطالاعات کامل و مناسبی را جهت اجرای پروژه در اختیار ما قرار میدهد. اطالاعاتی نظیر کد های ارتفاعی خط پروژه و خط زمین جانمایی پل های که در مسیر راه ما قرار دارند همچنین ما بخوبی در پروفیل طولی یک پروژه راهسازی میتوانیم در یک نگاه ببینیم که در چه کیلومتری خاکریزی و خاکبرداری را بایستی انجام دهیم؟ و یا چه قسمتی از پروژه ما نیاز به نقشه ازبیلت دارد؟

 

پروفیل طولی یک پروژه آبرسانی
پروفیل طولی در یک پروژه آبرسانی
نقشه پروفیل طولی یک پروژه راهسازی
نقشه پروفیل طولی در یک پروژه راهسازی

پروفیل طولی چه کاربردی در راهسازی و همنین عملیات خاکی دارد؟

بطور کلی در راهسازی میتوان گفت نقشه پروفیل طولی اهمیت و کاربرد زیادی دارد و بدون داشتن اطلاعات پروغیل طولی ساخت جاده با چالش های زیادی رو به رو می شود و کار را برای ما سخت میکند . در پروفیل طولی در مراحل اولیه ساخت و عملیات خاکبرداری و خاکریزی پروژه  از پروفیل طولی و عرضی استفاده می شود . در مرحله خاکبرداری ما در یک نگاه میتوانیم ارتفاع خاکبرداری را محاسبه کنیم و به تیم اجرا کد های ارتفاعی را از پروفیل طولی استخراج کنیم تا براحتی بتوانند کار خود را پیش ببرند . البته  زمانی که نزدیک به کد پروژه شدیم برای تعیین عرض ، ضخامت لایه های روسازی بایستی از پروفیل های عرضی نیز استفاده کرد . در مراحل خاکریزی پروژه نیز ارتفاع های خاکریزی بایستی از روی پروفیل های طولی مشخص شود . این ارتفاع ها در عملیات راکفیل روسازی و شیت های ازمایشگاهی مورد استفاده زیادی قرار میگیرد. و بایستی در دفتر فنی پیمانکار بایگانی شود . پس میتوان نتیجه گرفت که پروفیل های طولی در راهسازی اهمیت و کاربرد زیادی دارند . 

کنترل عملیات خاکی با استفاده از مقاطع عرضی و طولی
کنترل عملیات خاکی پروژه با استفاده از مقاطع عرضی و طولی

تفاوت پروفیل طولی با عرضی در راهسازی در چیست؟

بطور کلی پروفیل طولی در راهسازی کاربرد زیادی دارد . اما بایستی دانست که پروفیل عرضی نیز مکمل آن است .  و پروفیل عرضی میتواند مکمل بسیار خوبی برای کنترل عملیات خاکی و مرحله روسازی باشد . 

در پروفیل عرضی شما پروژه خودتون رو از کنار میبینید و  طول کل مسیر را در اختیار دارید . اما در پروفیل عرضی و مقاطع شما بصورت عرضی جزییات مقاطع را در اختیار دارید . اطالاعاتی مانند عرض مقطع ، شیب عرضی ، تراز خط پروژه (که به کمک دوربین های ترازیاب نیز میتوان شیب عرضی را تعیین کرد .) در اختیار دارید . 

در ویدویی زیر بطور کامل کاربرد پروفیل طولی و  پروفیل عرضی رو بررسی کردیم و توضیح

داده ایم . 

 

در پایان نگران نقشه های زیاد  و نا امید کننده پروفیل های طولی و عرضی که معمولا در کاغذ های A3 هستند . که ما بایستی از روی آن ها کد ها را استخراج کنیم نباشید . شما نیاز به حمل آن ها در نقاط مختلف پروژه ندارید !  در ویدوی زیر آموزش نصب برنامه اتوکد بر روی گوشی اندروید رو گذاشته ایم تا تمامی اطلاعات نقشه و هرآنچه که شما در ویدویی بالا یاد گرفتید و درپروژه به آن نیاز دارید را در گوشی اندروید خود داشته باشید . فقط کافیست  با نصب برنامه اتوکد  اندروید و  فقط با چند کلیک ساده تمام نقشه ها وپروفیل  عرضی و طولی روی گوشی شما باشد . 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *