هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

آموزش رسم مختصات utm در اتوکد

آموزش رسم مختصات UTM در اتوکد
احداث سوله به کمک نقشه برداری
احداث سازه سوله به کمک مختصات در اتوکد
حتما تا بحال با این مورد در اتوکد برخورد کردین که مختصات نقشه ای را لازم داشته باشید  وارد کنید . اما با وارد کردن مختصات در اتوکد آشنایی نداشته باشید . با ما در این مقاله همراه باشید تا بصورت ساده تمام روش های را که برای وارد کردن مختصات UTM استفاده می شود را توضیح دهیم . 

وارد کردن مختصات UTM در اتوکد

حتما تا بحال از خود پرسیده اید که برای وارد کردن مختصات UTM   در اتوکد چه کاری بایستی انجام دهیم؟ خیلی ساده است . برای وارد کردن مختصات UTM  و یا مختصات محلی در اتوکد فقط کافیست مختصات X که همان طول جغرافیایی  و سپس Y که همان عرض جغرافیایی می باشد را به اتوکد وارد کنیم تا درمحل مورد نظرمان ترسیم شود .

رسم مختصات UTM  در اتوکد با استفاده از دستور POINT 

ابتدا دستور PO  که مخفف POINT  به معنای نقطه می باشد را انتخاب میکنیم ، سپس مختصات طول یعنی X را وارد میکنیم . کلید تب را فشار میدهیم تا مختصات طول قفل شود . سپس Y را دقیقا مشابه X  وارد میکنیم و اینتر را فشار میدهیم

 

 

رسم مختصات UTM در اتوکد با استفاده از دستور LINE 

با کمک دستور لاین نیز میشه خیلی راحت مختصات UTM  رو در محیط اتوکد رسم کرد . 

برای این کار تمامی مراحل بالا را انجام میدهیم اما با این تفاوت که بجای دستور POINT  از دستور LINE  استفاده میکنیم. بعد از انتخاب دستور لاین ابتدا مختصات X  و بعد از فشار دادن کلید تب کیبورد  مختصات جغرافیایی Y را وارد میکنیم . و در انتها اینتر را فشار میدهیم . مطابق ویدویی زیر 

رسم مختصات utm با دستور دایره circle 

در انتها یک روش دیگر برای وارد کردن مختصات utm در اتوکد وجود دارد .   پیشنهاد ما استفاده از همین روش  می باشد . برای وارد کردن مختصات utm در اتوکد ابتدا دستور circle را انتخاب میکنیم سپس از ما می خواهذ یک نقطه را به عنوان مرکز دایره معرفی کنیم . در اینجا ما مختصات x را وارد میکنیم کلید تب را فشار میدهیم و سپس مختصات y را وارد میکنیم . اینتر را میزنیم و در انتها اندازه شعاع دایره را بایستی وارد کنیم . درصورتی که دایره ترسیمی رو در صفحه نامحدود اتوکد گم کردین با تایپ حرف ze و سپس اینتر  و یا فشار دادن دوبار غلطک وسط موس در صفحه اتوکد ، محلی که مختصات شما در ان ترسیم شده را براحتی پیدا کنید .

برای دیدن دوره طلایی اتوکد اینجا کلیک کنید . 

‫2 نظر

  • صمد شیخی گفت:

    با سلام و احترام
    بسیار عالی و کاربردی.
    از لطف شما متشکرم

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *