هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

پیاده سازی مسیر راه

پیاده سازی مسیر در راهسازی

 

در این مقاله چه میخوانیم ؟

آموزش پیاده سازی مسیر راه

معرفی ابزار های پیاده سازی مسیر در راهسازی 

بررسی نمونه پیاده سازی آکس مسیر  یک پروژه راهسازی 

پیاده سازی مسیر راه

 

پیاده سازی مسیر راه را چگونه انجام دهم؟

اگر به عنوان مهندس عمران و یا نقشه بردار در پروژه فعالیت دارید ، و یا مهندس ناظر یک پروژه راهسازی هستید با عبارت پیاده سازی مسیر راه به احتمال زیاد آشنا هستید  . منظور از پیاده سازی مسیر راه درواقع پیاده سازی مختصات آکس مسیر می باشد . برای این کار ابتدا مختصات نقاط را از اتوکد استخراج میکنیم سپس توسط دوربین های نقشه برداری توتال سری لایکا ( پیشنهاد  می شود ) در محل پروژه خود پیاده میکنیم . 

آموزش پیاده سازی مسیر راه 

به نرم افزار اتوکد می رویم نقشه پروژه را که معمولا بصورت اتوکدی در اختیار داریم را باز میکنیم و مختصات نقاطی که لازم داریم را با کیلومتر ها استخراج میکنیم     .

سپس به داخل دوربین رفته و از طریق برنامه stake out  دوربین های نقشه برداری توتال میتوانیم مختصات را وارد کنیم و در محل پیاده کنیم . در پیاده کردن مسیر راه در پروژه های راهسازی بایستی در نظر داشت که قوس های مسیر را با دقت بیشتری پیاده نمود . و دقیقا عین مقاطع  و پروفیل های عرضی راه آن ها را پیاده  نمود . معمولا در مقاطع طولی و عرضی راهسازی در قوس ها و دور ها مقاطع کمتر از بیست متر ترسیم شده اند علت این گونه طراحی این است که حین اجرا و پیاده سازی مسیر راه با دقت بیشتری اجرا شود . پس ما نیز بایستی دقیقا طبق مقاطع عرضی آن ها را پیاده کنیم . 

نمونه مقاطع عرضی در موبایل
کد ارتفاعی خط پروژه
پروفیل عرضی یک پروژه راهسازی
پروفیل های عرضی پروژه راهسازی

ابزار های لازم برای پیاده سازی مسیر در راهسازی 

ما برای پیاده سازی مسیر راه به پروفیل عرضی نیاز داریم . پروفیل عرضی درواقع همان نمایش  نیم رخ عرضی پروژه می باشد . که تمامی مشخصات ارتفاعی و عرض پروژه در آن به خوبی مشخص می باشد . به کمک این نقشه ما میتوانیم کد های ارتفاعی را استخراج کنیم و در محل پیاده کنیم . 

شاید برای شما سوال پیش بیاید که ما در طول پروژه نمیتوانیم از نقشه های مقاطع عرضی که با کاغذ A3  میباشند استفاده کنیم از طرفی هم به کامپیوتر کارگاه دسترسی نداریم پس چطور پروفیل های عرضی را کنترل کنیم ؟ و اطلاعات آن را استخراج کنیم ؟ برای این کار فقط کافیست نسخه اندروید اتوکد را برروی موبایل خود نصب کنید تا در هرجای پروژه که باشید به راحتی به نقشه اتوکدی پروژه دسترسی داشته باشید . در ویدوی زیر آموزش نصب اتوکد نسخه اندروید را توضیح داده ایم . 

ابزار بعدی برای پیاده سازی مسیر راه دوربین های نقشه برداری می باشد . با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم نقشه برداری همچنین بروز شدن دوربین های نقشه برداری براحتی میتوان از دوربین های نقشه برداری استفاده کرد. کار با دوربین های نقشه برداری بسیار راحت  می باشد . فقط کافییست به برنامه STAKE OUT  دوربین رفته مختصاتی که از اتوکد استخراج کردیم را به دوربین وارد کنیم و نقطه را پیدا کنیم !

 

در اخر یک نمونه پیاده سازی مسیر راه به کمک دوربین های نقشه برداری و مقاطع عرضی

بررسی میکنیم 

در این ویدوو که مشاهده میکنید ما یک نمونه از مسیر راه را به کمک  مقاطع عرضی  پیاده سازی کردیم .

در  مقاطع عرضی که خاکبرداری می باشند علاوه بر پیاده سازی مسیر لازم است که سر ترانشه ها را نیز برای اجرای صحیح عملیات خاکبرداری پیاده نمود که این کار نیز به کمک پروفیل های عرضی امکان پذیر است . 

در پایان این مقاله آموزشی لازم است یاداور شویم که پیاده سازی مسیر راه دقت زیادی را میطلبد و از همان ابتدای کار یعنی استخراج نقاط از اتوکد تا انتهای کار که پیاده سازی آکس مسیر و پیاده سازی ترانشه ها می باشد، با وسواس بالا تمام مراحل را انجام دهید . 

 

ویدو های مرتبط با این مقاله 

‫2 نظر

  • مهسا گفت:

    عالی????????????

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *