نقشه توپوگرافی
- majid
- مقاله های نقشه برداری
نقشه توپوگرافی چیست؟
نقشه توپوگرافی چه کاربردی دارد؟
نقشه توپوگرافی در پروژه های مختلف عمرانی به چه صورت است؟
نقشه توپوگرافی چیست ؟
نقشه های توپوگرافی قرن هاست که به عنوان یک نقشه کاربردی در اختیار نظامیان ، شرکت های عمرانی و ساختمانی به مهندسان کمک می کند تا پروژه های خود را بهتر و دقیق تر انجام دهند. در نقشه های توپوگرافی تمام پستی و بلندی های زمین را به نمایش می دهد . میتوان گفت یک تصویر از سطح زمین و تمامی پستی و بلندی های آن می باشد . که در سطح حرفه ای تر و تهیه شده توسط نقشه برداران کد های ارتفاعی نیز بر روی آن قابل نمایش است .
این نقشه ها برای طراحی و ساخت سازه ها ، ارزیابی مسایل زهکشی و ارزیابی پروژه ها مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به بررسی کامل نقشه های توپوگرافی می پردازیم . جهت آشنایی کامل با نقشه های توپوگرافی و کاربرد های مهم آن تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
تاریخچه توپوگرافی
کلمه توپوگرافی از دو قسمت توپو و گرافی تشکلیل شده است. توپو یک واژه یونانی به معنای مکان و گرافی به معنای نوشتار است .همچنین نقشه برداری به منظور جمع آوری داده های توپوگرافی در انگلیس و با اهداف نظامی در سال 1700 آغاز شد . با این حال برای اولین بار در دفتر ارتش نظامی آمریکا واژه توپوگرافی به کار رفت. ارتش این کشور در طول جنگ 1812 تشکیل شد .
امروزه کلمه توپوگرافی در سطح بین المللی درر بین مهندسان و پروژه ها به معنای توصیف ویژگی های زمین شناخته شده است .
اهمیت نقشه توپوگرافی
دانستن توپوگرافی یک منطقه برای نظامیان ، کوهنوردان ، پیمانکاران و مهندسان امری حیاتی است . هرچند که در ابتدا در جهت کاربری نظامی و با هزینه بسیار زیادی هم نقشه های توپوگرافی تهیه شده اند . اما امروزه برای تمامی پروژه ها و مطالعات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد . که ما در این مقاله به برسی چند نقشه توپوگرافی در پروژه های مختلف می پردازیم تا برای شما واضح تر شود .
نقشه های توپوگرافی در ساخت و ساز
قبل از اجرای هر پروژه ساختمانی که لازم به گود برداری باشد . شناسایی خاک مناسب جهت احداث ساختمان و چه میزان ارتفاعی خاک برداری برای سازندگان آن پروژه اهمیت بسیار زیادی دارد. تمامی این اطلاعات در نقشه توپوگرافی منطقه می باشد .
نقشه توپوگرافی در پروژه های آبرسانی
نقشه های توپوگرافی در پروژه های آبرسانی قبل از اجرای پروژه بسیار اهمیت دارد. چرا که در نقشه های توپوگرافی تمامی اطلاعات مربوط به آن پروژه و هرانچه که در زمین پروژه می باشد مانند خط انتقال آب ، گاز و یا نفت موجود ، شبکه های فیبر نوری زیر زمینی . پلهای موجود و ….. مشخص می باشد و پیمانکار پروژه را حین حفاری به اشتباهات کمتری دچار می شود. همچنین تمامی محاسبات هیدرولیکی پروژه های آبرسانی بر روی نقشه توپوگرافی در مرحله مطالعات انجام میگیرد.
نقشه توپوگرافی در راهسازی چه اهمیتی دارد ؟
قبل از اجرای یک پروژه راهسازی مطالعات آن توسط شرکت های مهندسین مشاورصورت میگیرد. در مرحله مطالعات یک پروژه راهسازی بایستی نقشه های پلان مسیر ، نقشه های توپوگرافی ، نقشه های پروفیل های طولی و عرضی و همچنین احجام عملیات خاکی پروژه تهیه گردد .به منظور مشخص شدن معارضی که در مسیر پروژه هستند مانند خط انتقال اب ، خط انتقال گاز ، خطوط فیبر نوری و …. بایستی از نقشه توپوگرافی برای طراحی راه استفاده کرد . تا به بهترین روش ممکن طراحی جاده ما صورت گیرد .
در پایان دو نقشه توپوگرافی را در یک ویدوو بررسی کرده ایم تا با مفهوم نقشه های
توپوگرافی بیشتر اشنا شوید .
majid وبسایت