هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

پروفیل عرضی چه کاربردی در راهسازی دارد؟

پروفیل عرضی چه کاربردی در راهسازی دارد؟

 پروفیل عرضی چیست؟

پروفیل عرضی در راهسازی چه کاربردی دارد؟

پروفیل عرضی در یک پروژه راهسازی  چه اطلاعاتی را به ما می دهد؟

 

 

پروفیل عرضی چیست؟

زمانی که جاده را عمود بر طول جاده برش بزنیم نقشه پروفیل عرضی به دست می آید .  در پروفیل عرضی تمام مشخصات عرضی راه در نقشه بطور کاملا واضح مشخص شده است .  

پروفیل عرضی یک پروژه راهسازی
پروفیل های عرضی پروژه راهسازی
پروفیل عرضی در راهسازی
پروفیل های عرضی در راهسازی

در نقشه های پروفیل عرضی جاده تمامی اطلاعات مربوط به راه ما مشخص است . اطلاعاتی مانند کد ارتفاعی پروژه کد ارتفاعی زمین طبیعی عرض جاده و شیب عرضی جاده . این اطالاعات در حین ساخت پروژه بسیار کاربردی هستند و نه تنها نقشه بردار پروژه بلکه تیم اجرایی نیز از آن ها استفاده میکنند. در بعضی مواقع برای تهیه احجام پروژه نیز از پروفیل عرضی استفاده می شود که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم . 

پروفیل عرضی چه کاربردی در راهسازی دارد؟

پروفیل عرضی از اصلی ترین نقشه های راهسازی می باشد . به طور کلی از ابتدای پروژه تا انتهای پروژه ما به استناد پروفیل عرضی پروژه را پیش می بریم . به این معنا که در تمامی مراحل راهسازی از جمله عملیات خاکبرداری و خاکریزی . عملیات روسازی و در نهایت اجرای اسفالت. بایستی با توجه به مشخصات فنی در پروفیل عرضی اجرا شوند . 

پروفیل عرضی در مرحله خاکبرداری چه کاربردی دارد؟

در مرحله خاکبرداری  پروژه مهندس نقشه بردار با استفاده از دوربین های نقشه برداری بایستی عرض ترانشه ها ، شیب ترانشه ها و در نهایت از طریق کد های روی پروفیل عرضی به کد خط پروژه برسد . در نتیجه تمامی این اطلاعات را از پروفیل عرضی استخراج می نماید.

 آیا پروفیل عرضی در پل ها نیز بکار می رود؟

بعد از اتمام مراحل خاکبرداری و خاکریزی معمولا پل ها اجرا می شوند . در پل ها نیز مقاطع عرضی کاربرد زیادی دارند. چرا که برای اجرای یک پل بایستی ابتدا عملیات خاکبرداری پل اجرا شود و اینکه ارتفاع خاکبرداری و همچنین ضخامت دیوار ها و پی ها چه اندازه باشد نیز در پروفیل عرضی مشخص می باشد. 

پروفیل عرضی در اجرای پل
این تصویر پروفیل عرضی یک پل در پروژه راهسازی می باشد

بعد از اینکه پل بخوبی اجرا شد و مراحل خاکریزی و روسازی پروژه شروع می شود . حال بایستی به کمک پروفیل های عرضی پروژه لایه های روسازی که شامل سابگرید ، ساب بیس و بیس می باشد بایستی اجرا شود. 

لایه های روسازی که معمولا 15 سانتیمتری هستند. بایستی توسط نقشه بردار مشخص شود . سپس توسط گریدر و به کمک میخ های نقشه برداری شیب عرضی جاده و ضخامت آن اجرا می شود .

پروفیل عرضی در  میخ کوبی چه کمکی به نقشه بردار می کند؟

پروفیل عرضی در مرحله روسازی و اجرای لایه ها کاربرد  اهمیت بیشتری دارد. مهندس نقشه بردار در این مرحله بایستی کد های ارتفاعی لایه  را مشخص کند و در اجرا نیز آن ها را پیاده کند . میخ کوبی در نقشه برداری  دقت بسیار بالایی را می طلبد و بایستی در پروفیل های عرضی و استخراج کد ها وسواس زیادی را به خرج داد . برای آموزش کامل میخ کوبی در راهسازی اینجا کلیک کنید .  

پروفیل عرضی در راهسازی چه اطلاعاتی را به ما می دهد؟

پروفیل عرضی همانند پروفیل طولی در پروژه های عمرانی اهمیت زیادی دارد و اطلاعات زیادی را در اختیار ما قرار می دهد در پروفیل عرضی تمامی اطلاعاتی که برای اجرای پروژه لازم داریم وجود دارد. اطلاعاتی نظیر عرض پروژه ، ارتفاع خط پروژه ، ضخامت لایه ها و همچنین شیب عرضی را براحتی در اختیار ما قرار می دهد.  با دانش حتی کمی هم از نرم افزار اتوکد میتوانیم مقاطع را بررسی کنیم و از آن ها استفاده کنیم . همچنین در تهیه نقشه های چون ساخت و یا همان ازبیلت میتوان از پروفیل های عرضی نیز استفاده کرد.

کلام آخر …

دراین مقاله پروفیل های عرضی و کاربرد آن ها در راهسازی را بررسی کردیم . لازمه تبدیل شدن به یک مهندس نقشه بردار موفق مسلط بودن به نقشه ها و پروفیل های عرضی است. خیلی از همکاران عزیز صرفا بصورت تجربی در پرووژه های راهسازی مشغول بکار هستند .که ما توصیه میکنیم  یادگیری نرم افزار هایی چون اتوکدو اتوکد سیویل را شروع کنند . تا سابقه  تجربه انجام پروژه های خود را تکمیل کنند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *